Ezzel az élesztő nélküli tésztával, házi paradicsomszósszal készült finomsággal igazán házias ebédet kreálhatsz magadnak mindössze 15-20 perc alatt.

Szinte hallom a kötekedő hangokat, amelyek arra akarják felhívni a figyelmemet, hogy ez nem pizza. Nos, ne is az eredeti olasz recept szerinti pizzára apelláljunk, tekintettel arra, hogy ma már mindenféle utánzatra is ráaggatják a 'pizza' jelzőt, beleértve a hipermarketekben kapható mirelit verziókat is. A tésztája valóban inkább a lapos kenyérhez(flatbread) hasonló, viszont - ahogy a címben is szándékosan tüntettem fel - ez egy gyorsan elkészíthető étek lesz. Ráadásul ár-érték arányban is megéri, hiszen a pizza gyorsan felmelegíthető, mirelit 'rokonai' sem a leginkább pénztárcabarát megoldásra hajaznak, rendelésnél pedig ugyan profik készítik el, de úgyszintén zsebbenyúlós, ráadásul hosszú idő, mire házhoz szállítják. Ezért ennek az alternatívájaként szoktam elkészíteni ezt a gyors pizza-rokont, amelynek receptje az alábbiakban olvasható:

Hozzávalók:

- kb 1-2 bögre liszt

- kevés olaj

- kevés só

- kb 1-2 dl víz

Megjegyzés: azért írok körülbelüli mennyiséget, mert ez függ attól, hogy mennyire legyen száraz vagy olajos a tészta, illetve, hogy mennyi vizet vagy lisztet vesz fel.

Szósz: 1-2 db paradicsom (ez is attól függ, mekkora paradicsomból készítem), só vagy fokhagymasó, oregánó(esetleg pizzafűszer) ízlés szerint. A feltétnek pedig csak a fantáziád szab határt!

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd a kiolajozott tepsibe vagy kerek pizzatepsibe elsimítom nagyjából kerek formára. A paradicsomot botmixerrel pépesítem, ráöntöm a tésztára, majd megszórom sóval és oregánóval. Ráteszem a feltétet, beleértve a sajtot is. A sütőt bekapcsolom, majd belehelyezem a pizzát. Gázsütőben kb 15 perc alatt megsül, elektromosban valószínűleg több időt vesz igénybe. Ha megsült, kiveszem, felszeletelem és melegen tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!